Cantina Colle Moro

Cantina Colle Moro - Friso

In de nok tussen de rivieren Moro en Feltrino, stijgt de rustige stad Frisa. Sommige vondsten uit de Romeinse periode getuigen dat het gebied van Frisa al in de oudheid bewoond was. De eerste literaire documenten dateren echter uit de 11e eeuw. Het gebied rond Frisa kenmerkt zich door zijn heuvelachtig landschap, dicht bij de Majella bergketen, evenals de nabijheid van de zee. Deze combinatie, in combinatie met de kennis en passie van de wijnmakers voor hun werk en hun land, geeft de wijnen van de Cantina Colle Moro een eigen karakter.

Wijnmakerij Colle Moro werd opgericht in 1961 in de Guastameroli resort van Frisa, Abruzzo, dankzij een handvol bereide wijnmakers in het gebied. In meer dan 50 jaar activiteit hebben we voortdurend expertise en professionaliteit ontwikkeld, met veel aandacht voor de transformaties van de sector en ontwikkelingen in de smaak van de consument. Wij streven naar continue productverbetering en streven naar een sterke en concurrerende participatie in de markt.

Bij wet is de coöperatie niet voor winst, dus het resultaat van het beheer wordt gebruikt voor de betaling van de grondstof, herverdelen van de bedragen aan de leden.

Momenteel zijn ongeveer 670 leden betrokken bij de wijnmakerij Colle Moro, die wijngaarden heeft in 15 verschillende gemeenten, voor een totale oppervlakte van ongeveer 1.600 hectare die gemiddeld 250.000 ton druiven produceren. Dit zijn prachtige wijngaarden in het grondgebied van Frisa die, gewerkt met expertise en toewijding, leven geven aan de grote wijnen van dit land.

Het heuvelachtige terrein, de geografische ligging en de aanwezigheid van een bijzonder gunstig klimaat bepalen de typischheid en verbeteren de verdiensten die de Colle Moro wijnproductie echt uniek maken.