Cantina Toblino

Cantina Toblino van 1960 tot heden: een geschiedenis van uitmuntendheid.

In 1960 besloot een groep gepassioneerde wijnmakers uit de Vallei dei Laghi de handen ineen te slaan om een steeds competitievere realiteit aan te gaan. Sindsdien blijft het verband tussen sociale samenwerking, mensen en het grondgebied essentieel.

In de loop der tijd is Cantina Toblino uitgegroeid tot het referentiepunt voor wijnbouw in de Vallei der Meren: onze wijngaarden zijn uitgegroeid tot een echt open luchtlaboratorium, om door onderzoek en innovatie naar wijn nieuwe kwaliteitsnormen te bereiken.

Aan de ene kant, de boerderij Toblino Srl, die ongeveer 40 hectare van de oude bisschop kantine in biologische regime cultiveert, aan de andere kant CantinaToblino, die de druiven ontvangt van meer dan 600 leden-wijnmakers voor een totaal van meer dan 850 hectare. Zelfs vandaag de dag is onze bedrijfsfilosofie gebaseerd op samenwerking: onze inzet is constant om onze klanten uitmuntende wijn te garanderen in de hele productieketen.

Het verhaal gaat verder

De geschiedenis van Cantina Toblino gaat door en wordt elke dag vernieuwd. Wat echter niet verandert, is de constante zoektocht naar uitstekende kwaliteit, zowel in het beheer van de wijngaarden als in het proces van wijnbereiding en veroudering in de kelder. Vandaag, net als in het verleden, is het geheim van ons succes in harmonie gebracht tussen onze leden-wijnmakers en hun wijngaarden.