Terra Mazar


TERRA MAZAR wijnen worden geproduceerd in het hart van Sicilië, in het noordwestelijke gebied, productie van hoge kwaliteit druiven. Deze unieke locatie maakt gebruik van het mediterrane klimaat, perfect voor wijnbouw.

HET LANDGOED strekt zich uit over 100 hectare wijngaarden van 110 hectare grond, eigendom van de familie Caruso. Het productiesysteem vindt plaats in een wijnmakerij die volledig is uitgerust met de modernste wijnbereidingstechnieken met respect voor de Siciliaanse traditie, het milieu en het land.

KLIMAAT EN BODEM, het mediterrane klimaat wordt gekenmerkt door milde winters en luchtige zomers. Het jaarlijkse gemiddelde ligt rond 18°C, tot 35°C in augustus. De middelgrote textuur bodem is rijk aan kalksteen met een goede minerale begiftiging, gekenmerkt door de aanwezigheid van talloze kiezels. De klei-leem textuur biedt een uitstekend substraat voor wijnbouw.

DE WIJNGAARDEN hebben een dichtheid van ongeveer 5000 planten per hectare en worden gekweekt met het aangespoorde cordon-systeem om de wijnstokken een ideale fysiologische balans te geven die totale blootstelling aan de zon en de perfecte rijping van de druiven mogelijk maakt.

DE WIJNEN, Het bedrijf streeft ernaar om het juiste belang te geven aan de kwaliteit van de Siciliaanse inheemse druiven te profiteren van het culturele en historische erfgoed van dit land zonder rekening te houden met de internationale druivenrassen. De geproduceerde druiven zijn Nero d'Avola, Perricone, Syrah,
Merlot, Cabernet Sauvignon, Grillo, Insolia e Catarratto.